Kuchař

 Kuchař

UČÍ SEBE I OSTATNÍ

- sestavit pestrý a vyvážený jídelníček

- jak se co vaří, postupně náročnější recepty

- kultura stolování

- připraví jídelníček, seznam potravin, rozdělí nákupy

- rozděluje práci a dohlíží nad vařením

- dbá o kulturu stolování a obsluhu u stolu

- ví jaké potřeby na vaření vzít s sebou na schůzku nebo výpravu družiny

- na táboře odpovídá za kvalitní stavbu ohniště a čas při vaření

- je zodpovědný za kuchyňské vybavení své družiny

 

   NA VODĚ

- dbá o to, aby družina měla na lodi vždy něco malého energetického k jídlu (müsli tyčinka, čokoláda,…)

 

VYBAVENÍ

- nádobí a kuchyňské vybavení (hrnec, kotlík, pánev, naběračka, cedník, prkénko na krájení,…

- potřeby na mytí nádobí (saponát, houbička, drátěnka, utěrky)

- sůl, koření a jiné ingredience

- sešit receptů

 

Kuchař pochopitelně netahá všechny hrnce sám, o nošení věcí se podělí celá družina. Jeho úkolem je ale postarat se, aby nic nechybělo.