Kuchař
Kuchař
UČÍ SEBE I OSTATNÍ
- sestavit pestrý a vyvážený jídelníček
- jak se co vaří, postupně náročnější recepty
- kultura stolování
- připraví jídelníček, seznam potravin, rozdělí nákupy
- rozděluje práci a dohlíží nad vařením
- dbá o kulturu stolování a obsluhu u stolu
- ví jaké potřeby na vaření vzít s sebou na schůzku nebo výpravu družiny
- na táboře odpovídá za kvalitní stavbu ohniště a čas při vaření
- je zodpovědný za kuchyňské vybavení své družiny
NA VODĚ
- dbá o to, aby družina měla na lodi vždy něco malého energetického k jídlu (müsli tyčinka, čokoláda,…)
VYBAVENÍ
- nádobí a kuchyňské vybavení (hrnec, kotlík, pánev, naběračka, cedník, prkénko na krájení,…
- potřeby na mytí nádobí (saponát, houbička, drátěnka, utěrky)
- sůl, koření a jiné ingredience
- sešit receptů
Kuchař pochopitelně netahá všechny hrnce sám, o nošení věcí se podělí celá družina. Jeho úkolem je ale postarat se, aby nic nechybělo.